Välj en sida

Om Bibelskola Sthlm

Om oss

Bibelskola Sthlm startade 2018 och är en Bibelskola med två olika studiecenter – Stockholm (på Kaggeholms Folkhögskola) och Västerås (i Pingst Västerås).

Vårt fokus som Bibelskola är att ge dig mycket undervisning om Bibeln, vår tro och vad det innebär att vara kristen i praktiken. Vi tror att det är viktigt att vara en skola som lever nära församlingen. Därför är en del av din utbildning under året att praktisera i en lokal församling i och runt Stockholm och Västerås. Vi gör också vår utbildning i nära samarbete med församlingar i Stockholmsområdet och Mälardalen. En lista på vilka församlingar som står bakom Bibelskola Sthlm kan du se här nedan.

Vi är en skola med två klasser, som har gemensam undervisning två dagar i veckan och resterande dagar går du på ditt studiecenter i din lokala klass. Praktiken görs i olika församlingar och vi hjälper dig att matcha dina gåvor och passion till en lämplig uppgift i en församlingsmiljö.
Undervisningen sker på svenska. 

 

Församlingar som står bakom Bibelskola Sthlm

Bibelskola Sthlm anordnas av Kaggeholms folkhögskola i samarbete med flera lokala församlingar i Stockholmsområdet och Mälardalen. Pingst utbildning är huvudman för skolan.

Stockholm:
Aspnäskyrkan, Botkyrka Pingstförsamling, Centrumkyrkan, Grindtorpskyrkan, Pingstkyrkan Nynäshamn, Skärgårdskyrkan, Sollentuna Pingstkyrka, Filadelfia Stockholm (Bergakyrkan, Mälarökyrkan, Tyresö Pingstkyrka & Filadelfia Rörstrand), Pingstkyrkan Södertälje, Södertörnkyrkan, Väsby Pingst

Västerås:
Lifecenter Church och Pingst Västerås

 

Lärare

Caroline Wettebrand

Caroline Wettebrand

Kursföreståndare & lärare i Lärjungaskap & Ledarskap (Stockholm och Västerås)

Jenny Gajicki

Jenny Gajicki

Lärare i Församling och kreativitet (Stockholm)

Emilia Tellebo

Emilia Tellebo

Lärare i Bibelkunskap

Erika Nilsson

Lärare i Församling och kreativitet (Västerås)