Välj en sida

Om Bibelskola Sthlm

Om oss

Bibelskola Sthlm startade 2018 och är en Bibelskola med tre olika studiecenter – Stockholm (på Kaggeholms Folkhögskola), Västerås & SOS Mission Bible School.

Vårt fokus som Bibelskola är att ge dig mycket undervisning om Bibeln, vår tro och vad det innebär att vara kristen i praktiken. Vi tror att det är viktigt att vara en skola som lever nära församlingen. Därför är en del av din utbildning under året att praktisera i en lokal församling i och runt Stockholm och Västerås. Vi gör också vår utbildning i nära samarbete med församlingar i Stockholmsområdet och Mälardalen. En lista på vilka församlingar som står bakom Bibelskola Sthlm kan du se här nedan.

Vi är en skola med tre klasser, som har gemensam undervisning två dagar i veckan och resterande dagar gör du på ditt studiecenter i din lokala klass. Praktiken görs i olika församlingar och vi hjälper dig att matcha dina gåvor och passion till en lämplig uppgift i en församlingsmiljö.
Undervisningen på våra gemensamma lektioner görs på svenska med översättning till engelska. I studiecenter Stockholm och Västerås är lektionerna sedan på svenska och i SOS Mission Bible School är de på engelska.

Bibelskola Sthlm anordnas av Kaggeholms Folkhögskola i samarbete med flera lokala församlingar i Stockholmsområdet och Mälardalen. Pingst utbildning är huvudman för skolan och vi är en del av Pingst.

 

Församlingar som står bakom Bibelskola Sthlm

Bibelskola Sthlm anordnas av Kaggeholms folkhögskola i samarbete med flera lokala församlingar i Stockholmsområdet och Mälardalen. Pingst utbildning är huvudman för skolan.

Stockholm:
Aspnäskyrkan, Botkyrka Pingstförsamling, Centrumkyrkan, Grindtorpskyrkan, Pingstkyrkan Nynäshamn, Skärgårdskyrkan, Sollentuna Pingstkyrka, SOS Church, Filadelfia Stockholm (Bergakyrkan, Mälarökyrkan, Tyresö Pingstkyrka & Filadelfia Rörstrand), Pingstkyrkan Södertälje, Södertörnkyrkan, Väsby Pingst

Västerås:
Lifecenter Church och Pingst Västerås

 

Lärare

Caroline Wettebrand

Caroline Wettebrand

Kursföreståndare & lärare i Lärjungaskap & Ledarskap (Stockholm och Västerås)

Jenny Gajicki

Jenny Gajicki

Lärare i Församling och kreativitet (Stockholm)

Annika Bertilsson

Annika Bertilsson

Lärare i Bibelkunskap

Christopher Fränberg

Christopher Fränberg

Lärare i Troslära och på SOS Mission Bible School

Albin Karlsson

Albin Karlsson

Lärare i Församling och kreativitet (Västerås)